top of page
C_generation_1.jpg

Generationsbio

I samarbejde med Salaam Film og Dialog afholder jeg ofte workshops i forbindelse med filmvisninger. Det er altid en fantastisk oplevelse at bearbejde filmens temaer med børnene, men i nogle tilfælde er der ekstra særlige omstændigheder. Salaam præsenterer ind i mellem en række film/workshop- arrangementer i samarbejde med børnehaver og plejehjem. De gamle får besøg på plejehjemmet af en nærliggende børnehave, og sammen ser de en kortfilm og samles om aktiviteter som gamle lege, dans, musik eller billedkunst. Idéen er at skabe kontakt mellem generationerne og bryde tabuer og barrierer ned.

Filmene er produceret i alle egne af verden og viser alle som én, at der er flere ting som sammenbinder, end skiller kulturer og folkeslag rundt om i verden. 

Jeg tilpasser mine workshop idéer til formatet; tiden og alderen; både det store spring og de meget unge hænder sætter selvfølgelig rammen. Jeg holder også på at filmens udtryk og tema skal bestemme produktets udtryk. Og sidst så skal der være plads til improvisation. Det er altid en vidunderlig hyggelig formiddag som jeg nyder. Ingen kan gå derfra uden at være fyldt op af de positive oplevelser – det gælder også plejepersonalet, der også er med til at få det hele til at fungere. Ind i mellem er der jo både kørestole og gangstativer, som skal opereres forsvarligt. Imens sørger jeg for at små og gamle hjælper hinanden med at få styr på saks og lim, der hvor motorikken ikke helt slår til. Filmene giver anledning til at der bliver fortalt historier fra lange levede liv, eller fantastiske forestillinger fra en barnefantasi. Ved bordene grines der, og selv om det nok er børnene som kommer hjem med et produkt, så har beborene på plejehjemmet også fået noget at gemme på.

C_generation_3.jpg
C_generation_2.jpg
bottom of page